האם לשים שוקולד במקרר? ומה זה מקרר שוקולד?

 הקיץ הגיע ואיתו פרצי השרב, ויותר ויותר מוצרי מזון מוצאים את דרכם אל המקרר.

פרלינים בקירור - טוב או לא?

פרלינים בקירור – טוב או לא?

האם כדאי לאחסן גם שוקולד במקרר או שהקירור פוגע בו?

איך כן כדאי לשמור על שוקולד בימים לוהטים?

יש בתים שבהם שמורה פינה במקרר אך ורק לחטא המתוק – שוקולד.

אבל בבתים אחרים מכורי השוקולדה יעקמו את פניהם ויאמרו בתוקף:

לא שמים שוקולד במקרר?

אז מי צודק?

והייתכן שיש מקרר מיוחד עבור פרליני שוקולד?

יוסי פרת, טכנאי המקררים שלכם, מסביר.

 

נכון: לא מומלץ לשים שוקולד במקרר הביתי

כל שוקולייטר יספר לכם שמדובר בחומר גלם מפונק: הוא לא אוהב חום (נמס, ואפילו נשרף) ולא אוהב קור.

הטמפרטורה האידיאלית עבורו היא 15-20 מעלות לכל היותר.

כלומר, יום שרב נטול מזגן הוא חם מדי עבורו, אבל המקרר הביתי הוא קר מדי בשבילו, כי הטמפרטורה הממוצעת בו היא כ-4 מעלות.

 

איזה נזק גורם הקור במקרר לשוקולד?

באיזה קור נשמור שוקולד? בונבוניירה? פרלינים?

באיזה קור נשמור שוקולד? בונבוניירה? פרלינים?

הטמפרטורה משפיעה על המרקם של השוקולד וגם על הטעם. זה נכון הן לגבי מוצרי מפעל גדול והן לגבי פרלינים איכותיים.

לפעמים אפילו רואים את השינוי בדמות מעין צבע לבן או אבקה לבנה על השוקולד לאחר הקירור.

דבר שני, לא רק הטמפרטורה משפיעה על מרקם וטעם השוקולד.

גם לחות, המצויה במקרר, משפיעה עליו, וגם ריחות ממאכלים אחרים במקרר יכולים להיספג בו ולהשפיע על חוויית אכילתו.

 

מה זה הצבע הלבן המוזר שנוצר על השוקולד במקרר?

לא לדאוג!

זה לא אומר שהשוקולד מסוכן או "קפוא" או שצריך לזרוק אותו. אלו לא סימני קור.

זהו – תופתעו לדעת – שומן.

בשוקולד יש שומן, וכשהוא מאוחסן בטמפרטורה קרה מדי השומן מבצבץ החוצה מסדקים וחרירים זעירים בו, והופך למוצק לבן.

לפעמים זה גם סוכר, שגם הוא עשוי להציץ החוצה בגלל האחסון בתנאי קור ולחות לא מתאימים.

 

עדיין ניתן לאכול אותו, אבל כאמור – בגלל האחסון הלא נכון הוא פחות טעים.

 

אז מה עושים עם שוקולד בקיץ בבית חם?

אם הבית ממוזג לעתים קרובות ולא מגיע לטמפרטורות גבוהות מדי, מצאו פינה חשוכה בארון שלא סובל משמש ישירה, ואחסנו בו את השוקולד, רצוי בקופסא אטומה או בשקית סגורה.

השוקולד במקרר הבייתי מפתח שכבה לבנה עליונה

השוקולד במקרר הבייתי מפתח שכבה לבנה עליונה

אם אין ברירה וחייבים למצוא פתרון קירור, הטוב ביותר הוא אם יש לכם מקרר מיוחד שיכול לעשות את העבודה, כמו מקרר שוקולד שמשתמשים בו שוקולייטרים, או מקרר יינות שמשיג תוצאה דומה.

כן! היין והשוקולד חברים לא רק ביום האהבה.

אם כל מה שיש לכם זה מקרר ביתי ובית לוהט, הרי שאין ברירה אלא להכניס את השוקולד למקרר.

במקרה כזה עטפו היטב את השוקולד בניילון נצמד ורצוי ביותר משכבה אחת. שימו אותו בחלק הכי פחות קר במקרר.

כשאתם מוציאים אותו כדי לאכול, תנו לו מעט זמן לחזור לטמפרטורת החדר, ורק אז פתחו את הניילון – זאת כדי שהלחות בהוצאה מהמקרר לא תגרום להופעת טיפות על השוקולד אלא על גבי הניילון.

 

מה זה מקרר שוקולד?

מקרר מקצועי לשוקולייטרים מקצועיים וחובבים. מזכיר מקרר יינות, ומאפשר תנאי טמפרטורה ולחות מדויקים לאחסון שוקולדים.