איך מקפיאים אוכל נכון? והאם באמת יש "טעם של מקפיא"?

הפריזר הוא חברנו הטוב כשאנו רוצים ליצור מזווה אוכל להכנה מהירה ולטווח ארוך – אבל חשוב לדעת איך להשתמש בו נכון.

יוסי פרת, טכנאי מקפיאים ומקררים עונה:

  • למה נוצרת מעין פרוות קרח על מה שהקפאתם?
  • האם ההקפאה פוגעת בטעם?
  • האם המקפיא הורג חיידקים?
  • איך כדאי להקפיא כדי לשמור על האוכל טעים לאורך זמן?

 

 מה היינו עושים בלי הפריזר, המקפיא שלנו. זה שמבטיח לנו קוביות קרח ביום חם, זה ששומר מכל משמר על גלידה טעימה, ובעיקר, זה שבזכותו ביום שאין יותר מדי דברים טריים במטבח או במקרר אנחנו עדיין יכולים לשלוף ממנו הפתעות טעימות: בשר, ירקות קפואים, שאריות מהמרק של סבתא ועוד.

אבל כדי להוציא מהפריזר את המיטב כדאי לדעת איך להשתמש בו.

האם המקפיא פוגע בטעם?

יש אנשים שמסרבים להקפיא מאכלים מסוימים כי לטענתם בהפשרה יש להם "טעם של מקפיא" – האם באמת יש דבר כזה?

כמו שיסביר לכם כל טכנאי מקררים ומקפיאים, הקפאה היא דרך נפלאה לשימור מזון, אבל כן, היא יכולה להשפיע על האוכל המוקפא בכמה דרכים: למשל לייבש אותו (ובמיוחד כשהוא לא ארוז היטב), ולעפש ולשנות את מרקמו כשהאוכל נמצא זמן רב במיוחד בפריזר.

אפשר להקפיא כל דבר? ואיך כדאי להקפיא?

יש מאכלים שעוברים הקפאה היטב ויש כאלו שלא (ביצים קשות למשל). את אלו שכן יש להקפיא נכון בצורה אטומה למניעת כוויות קור, ולהקפיד לא להשאיר במקפיא לנצח. כתבו את התאריך על כל הקופסאות, ותמיד השתמשו במה שישן יותר.

האם המקפיא הורג חיידקים?

לא, הפריזר לא משמיד את החיידקים במזון. הוא רק מקפיא אותם, או מאט מאוד את פעילותם. בהפשרה הם יחזרו לפעילותם הרגילה.

למה יש "פרוות קרח" על הפירות והירקות שהקפאתי?

כולנו נתקלנו בקרח שמצטבר בצורת מעין שערות או מחטים של קרח על אוכל במקרר, כמו מעין פרווה לבנה. הקרח הזה מגיע מהמזון עצמו – מלחות שהיתה בו, יצאה ממנו ומיד קפאה עליו בצורה פרוותית שכזו. המרקם של אותו אוכל יהיה יבש יותר, והטעם עשוי קצת להשתנות, אבל זהו לא סיכון בריאותי.

ארזו היטב את מה שאתם מקפיאים, הכניסו אותו קר או בטמפרטורת החדר למקפיא, ואל תקפיאו מה שכבר הופשר. כמו כן, נסו להימנע מלהחזיק את דלת הפריזר פתוחה לזמן ארוך.

למה יש צבע לבן על העוף שהקפאנו?

אלו הן כוויות קור, וגם הן מעידות על ייבוש הלחות בעוף בגלל מכת הקור. אריזה נכונה בכלי אטום תמנע את הבעיה להבא.

יש הבדל בין ירקות קפואים מהסופר לירקות שמקפיאים בבית?

כן! אם תהיתם למה הברוקולי שהקפאתם בבית לא שורד חודשים ארוכים באותו מצב צבירה מיטבי כמו שקית ברוקולי סגורה מהאזור של הקפואים בסופרמרקט, זה בגלל שבמפעלי מזון יש תהליך הקפאה תעשייתי מהיר וחזק במיוחד, שמונע בריחת לחות וקפיאתה מחוץ למזון. בגלל זה המרקם של ירקות קפואים קנויים נשמר הרבה יותר טוב מאשר בהקפאה שאנו עושים בעצמנו.

בעיות בפריזר? יוסי פרת טכנאי מקפיאים לשירותכם, בכל אזור המרכז:

גוש דן, השרון והשומרון: 052-2459306