טמפרטורה נמוכה וקבועה במקרר לאחסון מייטבי של מוצרים

היכן הכי טוב לשמור בשר ודגים במקרר שלנו?

היכן הכי טוב לשמור בשר ודגים במקרר שלנו?

 עולם המקררים מתחדש ומשתכלל כל הזמן, ולא קופא על שמריו (משחק מילים מכוון!).

הדגמים החדשים בשוק מציעים שלל שכלולים, ממסך חכם ועד מדחסי אינוורטר כמו במזגנים מודרניים, דרך יוניזטור לשמירה על טריות המצרכים.

אחד הפטנטים החדישים בתחום הוא מגירת אפס: 0 Celsius drawer,

המכונה גם לפעמים אזור אפס במקרר 0-degree zone או Zero Zone – השם משתנה בין הדגמים והיצרנים השונים, אך הכוונה לאותו הדבר.

יוסי פרת, טכנאי מקררים במרכז, עורך לכם היכרות עם הטכנולוגיה המתקדמת הנ"ל להארכת חיי המזון במקרר.

 

אזור אפס במקרר – בדיוק כמו שזה נשמע

אם תשאלו טכנאי מקררים מהי הטמפרטורה הממוצעת המומלצת במקרר, התשובה תהיה בדרך כלל כ-4 מעלות צלסיוס.

זו גם ההמלצה של משרד הבריאות הישראלי, המוסיף ואומר שמטרתה של טמפרטורה זו היא למנוע התפתחות של מרבית החיידקים המסוכנים שעשויים להתחבא במזון שאנו רוכשים ומכינים.

עם זאת, ברור שלמוצרים שונים לעתים יהיו צרכים שונים – יש כאלו שעלולים לפתח כוויות קור בטמפרטורה מסוימת שדווקא תהיה יעילה למוצרים אחרים.

זו גם הסיבה שלירקות או למוצרי חלב לרוב תהיה מגירה משלהם בדגמים החדישים עם תנאים מעט שונים.

גם במקפיא יש מוצרים שהטמפרטורה הממוצעת במקפיא אידיאלית עבורם וכאלו שהיא קרה מדי או לא קרה מספיק עבורם.

 

מגירת אפס או אזור אפס במקרר היא טכנולוגיה שעושה בדיוק מה שהשם אומר:

יוצרת אזור, לרוב בתצורת מגירה, שבו הטמפרטורה היא קבועה על פחות מהממוצע המומלץ – אפס מעלות.

 

מה היתרון של מגירת אפס במקרר?

דוגמא למגירות קלאסיות במקרר שאינן שומרות על טמפרטורה קבועה תמיד

דוגמא למגירות קלאסיות במקרר שאינן שומרות על טמפרטורה קבועה תמיד

עבור מוצרים מסוימים, אחסון באפס מעלות הוא אופטימלי – כל כך אופטימלי, שהוא מאריך את חייהם ושומר על טריותם פי 2 או 3 מאשר במקרר ללא מגירת אפס.

הם מוגנים בצורה טובה יותר מהתפתחותם של בקטריות, וגם הוויטמינים באותם מוצרים שומרים על חיוניותם זמן ארוך יותר באזור האפס.

כך מונעים זריקה לפח ובזבוז של מזון, וגם נהנים מאוכל טרי וטעים יותר בזכות תנאי האחסון המותאמים לו.

 

מה מאחסנים באזור אפס במקרר? לאיזה מוצרים מתאימה מגירת אפס?

מגירת אפס מתאימה במיוחד עבור בשר, דגים ופירות ים.

אם אתם קרניבורים או חובבי דגים, זוהי הדרך הטובה ביותר לאחסן את הסטייקים או הטונה שקניתם.

יש מקררים שבהם יש שני סוגים של מגירות אפס – אחת יבשה, עם אחוזי לחות נמוכי במיוחד, שהיא המתאימה לבשר ולדגים, ואחת עם אחוזי לחות גבוהים שמתאימה להארכת חיי פירות וירקות.

כשאתם קונים דגם כזה, בדקו בהוראות היצרן אלו פירות וירקות (או מזונות אחרים) מתאימים לכל מגירה כזו כדי שתוכלו להוציא את המיטב מהשימוש במקרר החדש.